Professioneel communiceren met medewerkers

maandag 18 september 2017

We leven in een tijd waarin medewerkers veelal tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Dat is een belangrijke uitdaging voor interne communicatie. Hoe bereik je als management jouw medewerkers? Dat kan natuurlijk via een e-mail maar dat is niet bepaald persoonlijk. Maar iedereen bij elkaar roepen is vaak lastig. Een webinar biedt uitkomst.

Elk bedrijf heeft met enige regelmaat mededelingen voor haar medewerkers. Misschien gaat het over een aanpassing in de pensioenregeling, zijn er beleidsmatige wijzigingen of moeten de cijfers worden gepresenteerd. Bij bedrijven met een klein aantal medewerkers is het meestal geen probleem om iedereen bij elkaar te roepen. Als het echter gaat om een grote organisatie met wat meer medewerkers en misschien ook meer vestigingen wordt het lastiger.

Gelukkig kan in tijden wanneer medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk werken een webinar uitkomst bieden. Een webinar is interactief maar ook bij uitstek een medium wat ingezet kan worden zonder dat medewerkers verplicht moeten worden om naar kantoor te komen. Daarmee is een webinar een zeer efficiënt medium.

Corporate studio

Door gebruik te maken van een professionele aanbieder van webinardiensten kan de studio zodanig worden aangepast waardoor het de corporate studio van iedere organisatie kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de kleurstelling van het licht, gebruik van een greenscreen om logo’s of beelden in te voegen maar bijvoorbeeld ook het plaatsen van een logo op de desk.

Interactief

Medewerkers zijn in de gelegenheid om vragen te stellen aan de directie aan tafel door gebruik te maken van het vragenformulier of een chatbox. Op deze manier is er geen sprake van eenrichtingsverkeer waardoor medewerkers zich veel meer betrokken zullen voelen bij beleidsbesluiten etc.

On-demand

Een ander voordeel van het doel van belangrijke mededelingen of toelichten van besluiten via een webinar is dat er altijd een opname beschikbaar is. Mochten medewerkers onverhoopt niet kunnen kijken omdat ze op vakantie zijn (en op het vakantieadres geen tijd hebben om live te kijken) kunnen ze de opname op elk gewenst moment terugkijken. Kortom: een dubbel voordeel.