Professioneel vastleggen van een evenement

woensdag 1 november 2017

Videoregistraties, ook wel aftermovie, sfeerimpressie of zelfs on-demand webcast genoemd, geven een goed beeld van een congres of ander evenement. Een dergelijke registratie kan een korte samenvatting of impressie geven, maar het kan ook een volledige opname van een sessie (bijv. een keynote) betreffen.

Videoregistraties kunnen bestaan uit alleen maar sfeerbeelden, maar ook quotes uit interviews bevatten. Het gaat dan bijvoorbeeld om citaten van partners van een congres, deelnemers aan een evenement of experts op een bepaald vakgebied. Deze interviews en quotes versterken de boodschap.

Doel van een videoregistratie

Het doel van videoregistraties kan verschillen, maar een vaak terugkerende reden is dat ze ingezet worden om nieuwe deelnemers te werven door hen te laten ervaren wat zij hebben gemist. Voorbeelden van redenen voor een videoregistratie:

  • Het werven van nieuwe deelnemers;
  • Het werven van sponsors/partners;
  • Een impressie geven van een gebeurtenis;
  • Een herinnering meegeven aan deelnemers.

videoregistraties

Werving met een videoregistratie

Toekomstige deelnemers zullen eerder aannemen dat een evenement de moeite waard is, als het van een eerdere deelnemer komt, dan als het van de organisatie zelf komt. Citaten van enkele experts die op een evenement hebben gesproken laten zien dat het een evenement echt de diepte in gaat. De toegevoegde waarde en kennis wordt duidelijk en tegelijk is het een mooi visitekaartje voor organisatie achter het evenement.

Ook als er voor een volgende editie nog nieuwe partners of sponsors nodig zijn, kan een korte impressie van voorgaande editie(s) helpen hen te overtuigen. Ook hier geldt dat het woord van partners en sponsors wellicht zwaarder weegt in de beslissing om wel of niet mee te doen. Wanneer potentiële sponsoren de voordelen zien als zoals een groeiende business of meer exposure kan het ze over de streep trekken.

Leadgeneratie met een (on demand) videoregistratie

Anders dan videoregistraties bestaande uit sfeerbeelden, al dan niet aangevuld met interviews, zijn de registraties van een specifieke presentatie of keynote. Mocht iemand niet aanwezig kunnen zijn, dan kan de presentatie alsnog gevolgd worden. Soms kan dit live, maar meestal on demand. Hierdoor bereikt u een nog veel groter publiek en wordt dit niet beperkt tot de aanwezigen op uw evenement.

Videoregistratie voor leadgeneratie

De on demand registraties kunnen vervolgens uitstekend ingezet worden voor leadgeneratie. Informatieve sessies zijn zeer gewild en dergelijke opnames vormen een belangrijke schakel binnen een contentmarketingstrategie. Het kan bijvoorbeeld net die verduidelijking op een (eerder gelezen) whitepaper geven.

Tal van mogelijkheden

Naast het inzetten van videoregistraties om deelnemers, sponsors of partners te werven, of mensen de kans te bieden om een gemiste presentatie alsnog te volgen, kunnen dergelijke opnames ook gewoon als visitekaartje op bijvoorbeeld de homepage van een website gezet worden. Er zijn tal van mogelijkheden om uw evenement op de juiste manier te laten registreren op video. Laat u dan ook goed informeren.