Samenwerking tussen leverancier en klant

maandag 4 juni 2018

Still van een evenementopnameVideo is booming. Vandaag de dag wordt ons vaak gevraagd om evenementen vast te leggen op camera. Dat kan op verschillende manieren:

  • Vastleggen van sessies
  • Interviews
  • Videoregistratie van het evenement (sfeerreportage)

Wanneer je de opdracht verstrekt voor het maken van een videoregistratie van een evenement zal WebinarTV het initiatief nemen om de benodigde informatie te verkrijgen. Wel is er nog een momentje van je tijd nodig voor het verstrekken van deze informatie.

Benodigde informatie

Deze informatie is nodig om te komen tot het beste resultaat.

  • Wat is het doel van de opname?
  • Wat moet absoluut in beeld gebracht worden?
  • Draait het hoofdzakelijk om de mensen, of zijn er bijzondere zaken die gefilmd kunnen worden, en wellicht de locatie?
  • Wie is het aanspreekpunt op de filmdag?
  • Hoe is de audio geregeld op de locatie?
  • Hoe is het licht geregeld op de locatie?

Dag van de opname

De cameraman of het videoteam van WebinarTV komt doorgaans een uur eerder op de locatie. Volgens afspraak wordt op de dag van het evenement alles netjes vastgelegd. WebinarTV beschikt over een creatief videoteam en de nieuwste apparatuur. Met het uiteindelijk geschoten materiaal hebben we alles in handen om een mooie videoregistratie van het evenement te maken. Niet onbelangrijk, want het moet voor de kijker leuk zijn om de uiteindelijke video te bekijken.

Editing

Na de dag van de opname zal het videoteam van WebinarTV.nl met zo’n 80 GB aan materiaal terugkeren op het kantoor. Deze materialen zullen worden uitgekeken en het beste en mooiste materiaal wordt gebruikt voor de uiteindelijke video. Uiteindelijk levert dit een eerste versie op van enkele minuten, met een bestandsgrootte van +/-  5 GB. Als klant heb je altijd de mogelijkheid om gewenste aanpassingen door te geven. Vervolgens zullen deze worden verwerkt, waarna de definitieve video wordt opgeleverd.

Publicatie

Zodra de definitieve video is opgeleverd is deze jouw eigendom. Deze is klaar om te publiceren op je eigen website, maar bijvoorbeeld ook op YouTube, Facebook, Linkedin, Instagram etc. Op deze wijze laat je jouw doelgroep kort na het evenement kennisnemen van het evenement.