Aan de slag met video!

woensdag 15 augustus 2018

Videomarketing in een studioAls we het hebben over video in de contentmarketingstrategie, zit hier een duidelijk doel aan vast: het distribueren van relevante en waardevolle content om de doelgroep te bereiken. Het maken van content zit bij veel organisaties al in de marketingstrategie. En dan voornamelijk in de vorm van geschreven content. Onder deze geschreven content verstaan we dan voornamelijk blogs, whitepapers, reviews etc. Het is content specifiek gericht op de doelgroep die je zelf hebt gedefinieerd.

Naast dat je je doelgroep natuurlijk wil informeren, is het doel van content schrijven om traffic te genereren naar je website. Dit wordt gedaan door de content te optimaliseren voor zoekmachines. Als je blog goed is ingericht, komt deze bovenaan te staan in de zoekmachines als de doelgroep naar het onderwerp van de blog op zoek is.

Doordat veel organisaties op deze manier te werk gaan, zien we veel concurrentie ontstaan in deze zoekmachinecampagnes. Elke dag worden zoveel nieuwe artikelen geplaatst, waardoor het lastig is om als nieuweling nog hoge ogen te gooien in zoekmachines met nieuwe content op een relatief jonge website.

De volgende stap die veel organisaties daarom zetten, is het gebruik maken van videocontent in de contentmarketingstrategie. Met video heb je een makkelijk middel in handen om makkelijk in contact te komen met je doelgroep. Ze zeggen wel eens, een foto zegt meer dan 1000 woorden, dus je kunt wel nagaan hoeveel je kunt vertellen met video!

De voordelen van video

Heeft jouw organisatie een nieuw product of dienst en wil je dit graag delen met de doelgroep? Je kunt hier natuurlijk een stuk tekst over schrijven, maar de kans is groot dat je hierdoor een groot deel van je doelgroep mist. Je kunt het toch veel beter laten zien in een video?

Het is door meerdere onderzoeken al aangetoond: de conversie bij een video is vele malen groter. Een video is ook veel makkelijker te bekijken dan een stuk tekst, waardoor bezoekers langer op je website zullen blijven. Jij kijkt toch ook liever snel even een videootje dan dat je een heel stuk tekst moet gaan lezen?

Videomateriaal wordt ook veel sneller opgenomen door de gebruiker dan een hele lap tekst. Tekst kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden terwijl een video daar minder ruimte voor biedt.

Een video heeft veel voordelen ten opzichte van een geschreven stuk tekst. Mis je onze video over dit onderwerp? Nog even geduld alsjeblieft; deze verschijnt binnenkort bij deze blog.

Natuurlijk moet je niet gelijk stoppen met je geschreven content. Video en tekst zijn juist ook goede middelen om elkaar aan te vullen. Ga dus vooral wel door met teksten schrijven en maak er ook videootje van.