vrijdag 1 mei 2020
Online demonstraties worden steeds vaker ingezet om de doelgroep te informeren over bijvoorbeeld een nieuwe dienst of service. Dergelijke demonstraties zijn dan een onderdeel van een webinar. Een webinar leent zich hier ook uitstekend voor. Een online demonstratie kan gezien worden als een soort digitale cursus, waarbij het product, de service of de dienst in beeld wordt gebracht en de kijker live kan zien wat er op het scherm van de spreker gebeurt.
Een online demonstratie werkt erg goed bij het introduceren van een nieuwe dienst. Het is dan ook niet gek dat steeds meer organisaties het webinar inzetten om een live online demonstratie te geven. Nu kan dit uiteraard met bijvoorbeeld een PowerPoint en statische afbeeldingen. Maar is het niet veel mooier een tipje van de sluier op te lichten door het live te laten zien? Op deze manier krijgen mensen een idee van de manier waarop ze met een programma om moeten gaan. Het presenteren van een nieuwe tool, of back-end geeft de kijker de mogelijkheid om zich hier alvast op voor te bereiden.
Online demonstraties kunnen ook goed gebruikt worden om bestaande gebruikers te informeren over veranderingen in bestaande omgevingen. Of om nog net wat dieper in te gaan op bepaalde functionaliteiten. Bijvoorbeeld als gebruikers al wel overweg kunnen met een service of dienst, maar er nog niet de volle 100% uit weten te halen. Een demonstratie geeft dan de nodige verdieping, waardoor gebruikers effectiever en efficiënter omgaan met bepaalde software of online tools.
Om de online demonstratie lekker te laten lopen hebben wij een aantal praktische, en wellicht wat voor de hand liggende tips en zaken waar rekening mee gehouden kan worden:
Online demonstraties vormen steeds vaker een onderdeel van een webinar. Nieuwe of bestaande diensten worden aan de kijker gedemonstreerd. Wanneer je ook van plan bent om een dergelijke demonstratie te geven, houd onze tips dan in je achterhoofd. Dit helpt jouw demonstratie tot een succesvol einde te brengen.