Voor de regelmatige webinar- en videocreator

donderdag 28 september 2017

Het hebben van een eigen studio is natuurlijk heel handig. Regelmatig krijg ik van klanten die in de studio komen de vraag of zij ook zelf aan de slag kunnen met een eigen studio. Maar wat zijn nu precies de voordelen hiervan en waar moet je allemaal rekening mee houden? In deze blog wil ik dieper ingaan op deze 2 vragen.

De voordelen van een eigen studio

Het hebben van een eigen studio kan een enorme bijdrage leveren in het zelf creëren van content. Van bedrijfsfilmpjes tot live webinars tot interviews. Een eigen studio zorgt ervoor dat deze producties makkelijk en snel opgeleverd kunnen worden. De ervaring leert ook dat een eigen studio zorgt voor meer videoproducties omdat het vaker ingezet gaat worden dan gedacht. Dit komt voornamelijk door de flexibiliteit die het met zich meebrengt. Pas hier dan ook je content marketingstrategie op aan.

Omdat je je eigen studio gebruikt krijg je ook een consistentie qua layout in de videoproducties die je maakt. Wanneer er een aantal video’s opgenomen zullen zijn in de studio, herkennen de terugkomende kijkers de studio.

Voor de sprekers is een eigen studio ook makkelijker aangezien ze niet ver hoeven te reizen. Dit scheelt in de reistijd en kosten. Ook is een vertrouwde omgeving ook bevorderlijk voor de eventuele zenuwen die hier bij komen spelen.

Met een eigen studio kun je een eigen platform zijn waar ook klanten of gasten video’s op kunnen nemen. Communiceer je eigen studio naar je klanten en nodig ze uit!

Waar moet je rekening mee houden?

Het hebben van een eigen studio is natuurlijk handig, maar je moet wel rekening houden met een aantal zaken.

  • Het aansturen van de techniek: Een eigen studio betekent ook een eigen regieruimte waarin iemand er voor zorgt dat de mensen thuis daadwerkelijk het juiste beeld en geluid te zien krijgen. Dit vergt enige kennis over het produceren van videocontent.
  • Bereid alles nog steeds goed voor: Het is natuurlijk erg makkelijk om de studio in te lopen om een opname te maken. Een eigen studio betekent niet dat je kunt minderen in de voorbereiding van het maken van een video.
  • Kies de goede ruimte: Bij het kiezen van de ruimte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het geluidsdicht gemaakt kan worden. Daarnaast moet het ook voldoende hoogte hebben om de benodigde verlichting op te hangen.