Leden informeren via een webinar is laagdrempelig en kostenefficiënt

Bij ledenorganisaties en brancheverenigingen speelt communicatie een belangrijke rol. Regelmatig zijn er kennissessies, maar ook worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om leden te informeren. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in wet- en regelgeving of een wijziging in de strategie.

Een webinar is een handig medium om een boodschap op een efficiënte manier te verspreiden onder een geselecteerde doelgroep. Een webinar kan daarom prima fysieke bijeenkomsten vervangen, of aanvullend worden ingezet.

Een webinar wordt vaak ingezet door ledenorganisatie voor de volgende doeleinden:

  1. Informeren van leden over een onderwerp.
  2. Peilen van de mening of het kennisniveau over een bepaald onderwerp.
  3. Bijscholen van leden.
  4. E-learning

Voordelen van een webinar

Belangrijke voordelen van het organiseren van een webinar is dat het kostenefficiënt is. Een professionele Full-Service webinar organiseer je voor 1.395 euro. Jij kunt je als organiserende partij volledig richten op de inhoud, want WebinarTV regelt de rest.

Geen reistijd voor leden

Daarnaast is een belangrijk voordeel dat deelnemers geen reistijd hebben om deel te kunnen nemen aan een webinar. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een computer, tablet, smartphone met een werkende internetverbinding. Het installeren van apps is niet nodig.

Eigen webinaromgeving

Ben je van plan om webinars vaker in te zetten in jouw communicatiestrategie? WebinarTV biedt kosteloos* de mogelijkheid om gebruik te maken van een eigen omgeving die volledig in de eigen huisstijl wordt gebouwd waar alle webinars aangekondigd worden, worden uitgezonden en zijn terug te kijken.

*Kosteloos bij het afnemen van ten minste 3 webinars, anders eenmalig 95 euro.

De Nederlandse Associatie

WebinarTV is aangesloten bij De Nederlandse Associatie. Lees er meer over op deze pagina.

Meer informatie over webinars voor leden

Blog: Webinar vs. print

Brancheverenigingen en ledenorganisaties communiceren nog regelmatig via ouderwetse post. Het kan waardevol zijn om nadere toelichting te geven. In deze blog lees je alles over de toegevoegde waarde van een webinar.

Lees de blog

Blog: Wat komt er allemaal bij een webinar voor leden kijken?

WebinarTV.nl organiseert regelmatig webinars voor brancheverenigingen en ledenorganisaties. Maar wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een webinar? In deze blog lees je meer.

Lees de blog

Download: Een webinar voor leden organiseren

In deze inhoudelijke whitepaper lees je alles wat er komt kijken bij het organiseren van een webinar voor ledenorganisaties en brancheverenigingen. Daarnaast vind je een duidelijke leidraad die je helpt bij de organisatie.

DownloadMaak kennis met onze studio

Bekijk onderstaande video voor een impressie van onze studio.

Voorbeeld van een webinar

Bekijk onderstaand een opname van een live webinar.

Neem contact met mij op

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.