Wat komt er kijken bij een webinar voor leden?

Het webinar als communicatiemiddel. Steeds meer ledenorganisaties zetten met enige regelmaat het webinar in om de doelgroep te informeren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er leden van een branchevereniging geïnformeerd moeten worden over belangrijke veranderingen in wet- en regelgeving of andere organisatorische veranderingen.

Het webinar is door het interactieve karakter dan ook een zeer geschikt medium om te informeren en mogelijke vragen van deelnemers te beantwoorden. Steeds meer organisaties willen 'iets' met het webinar, maar wat is een webinar precies en wat komt er allemaal bij kijken wanneer je een webinar wilt organiseren?

Om een webinar te laten slagen is een degelijke voorbereiding wel noodzakelijk. Zorg ervoor dat het onderwerp en de inhoud van het webinar vooraf goed gedefinieerd zijn. Zorg ervoor dat leden op de juiste wijze uitgenodigd voor het webinar of in ieder erop geattendeerd worden. En tot slot, zorg ervoor dat het webinar zelf inhoudelijk goed is voorbereid, ook op het gebied van vormgeving en techniek. Als de voorbereiding geslaagd is, dan zal het webinar ook eerder zijn doel bereiken.

Meer weten over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een webinar voor leden? Download geheel vrijblijvend ons e-book.

Download

Aanvragen:
‘Een webinar organiseren voor leden’