Intake

Je gaat via WebinarTV een webinar organiseren in de studio van Microsoft. Nu is het tijd om wat praktische zaken af te stemmen. Hiervoor moeten jij en WebinarTV wat informatie uitwisselen. Op deze pagina nemen we je stap voor stap mee in de procedure die nu volgt.

Stap 1: Direct na vastleggen webinar

1a. Aanmaken inschrijfpagina

WebinarTV maakt een inschrijf- en uitzendpagina aan en hiervoor is de volgende informatie nodig:

  • Titel webinar;
  • Introductie/promotietekst webinar (mag met visuals);
  • Namen sprekers;
  • Bedrijfsnaam sprekers;
  • Optioneel: e-mailadres, telefoonnummer, LinkedIn, foto van sprekers;

Zodra je bovenstaande informatie aan ons kunt uitleveren, ontvangen we dit graag. Wij gaan dan zo snel mogelijk aan de slag met het aanmaken van de inschrijfpagina.

De pagina kan vervolgens gebruikt worden voor de promotie van het webinar. WebinarTV stuurt jou een e-mail zodra de pagina klaar is met de URL zodat jij deze kunt gebruiken in het uitnodigingstraject.

Stap 2: De week vóór de webinar

2a. Reminders

WebinarTV verstuurt een aantal dagen én een half uur voorafgaand aan het webinar een reminder via e-mail. Hierin worden de deelnemers nogmaals herinnerd aan de webinar, en klikken ze eenvoudig door naar de uitzendpagina.

Het is mogelijk om een eigen tekst toe te voegen aan de reminders. Zonder verzoek hiervoor verstuurt WebinarTV een eenvoudige reminder met call-to-action naar de webinar.

2b. Moderatie vragen (indien gekozen)

Wanneer je de optie 'moderatie vragen' hebt gekozen, maken we een account aan in het WebinarTV-dashboard, waar jouw moderator de vragen kan inzien, beoordelen en doorsturen naar de live webinar. Wij maken hiervoor een vergaderzaal, aangrenzend aan onze studio, gereed. Wij vragen je om maximaal 3 personen mee te brengen. Dit kan eventueel ook vanaf een eigen locatie.

Heb je niet gekozen voor de moderatie van vragen in een aparte ruimte, maar komen er wel collega’s mee, gewoon omdat zij het leuk vinden eens een webinar in een professionele studio bij te wonen? Ook dan vragen wij om maximaal 3 collega’s mee te brengen.

2c. Dag voor de uitzending

Uiterlijk een dag voor de uitzending ontvangen wij graag de PowerPoint-presentatie, zodat deze de dag van uitzending al klaargezet kan worden door onze technicus. Gebruik je ook instarts (video's), een poll of een demo? Deze gegevens ontvangen we graag los zodat we ook dit kunnen klaarzetten. Je kunt de gevraagde informatie gewoon via e-mail aanleveren.

Stap 3: Dag van de uitzending

3a. Dag van uitzending

De sprekers worden een of twee uur voor het webinar bij de studio verwacht (afhankelijk van de gekozen webinar). De host en/of technicus zal dan inhoudelijk nog de laatste zaken doorspreken met de sprekers. De technicus doet de laatste voorbereidingen, zoals het bepalen van camerastandpunten, testen van geluid/microfoons, doornemen demo en/of PowerPoint-presentatie.

Stap 4: Na de webinar

4a. Eindrapportage

Na de webinar ontvang je van WebinarTV een eindrapportage met daarin een overzicht van de inschrijvers, daadwerkelijke deelnemers, gestelde vragen, chatlog, poll-antwoorden, en sessies.

4b. Opname

WebinarTV plaatst de opname van de live uitzending standaard op de uitzendpagina zodat mensen die de uitzending terug willen kijken via de eerder gecommuniceerde link eenvoudig alsnog de on-demand versie kunnen bekijken, via dezelfde URL. Daarnaast leveren wij de opname uit, zodat je deze op eigen kanalen en de website kunt plaatsen.

Tot slot nog een aantal veelgestelde vragen:

Locatie

De Microsoft Studio is gevestigd op de eerste etage van het kantoor van Microsoft te Schiphol.

Adres: Evert van de Beekstraat 354, 1118 CZ, Schiphol

Parkeren: Parkeren kan in de parkeergarage van Microsoft. Meld je voor de Microsoft Studio.

Openbaar vervoer: Onze studio is op ongeveer 15 minuten lopen van het luchthavengebouw Schiphol airport.

Eenmaal in ons pand The Outlook: Meld je bij de receptie en bel vervolgens het mobiele nummer van jouw contactpersoon zodat hij of zij je kan ophalen.

Welk formaat moet mijn PowerPoint-presentatie zijn?

Mocht er gebruik worden gemaakt van een PowerPoint-presentatie, dan vragen wij u om deze in breedbeeld formaat (16:9) te maken. Dit voorkomt dat er zwarte balken links en rechts in de presentatie verschijnen. Als je een recente versie van PowerPoint gebruikt is dit standaard.

LET OP! Het formaat moet voorafgaande aan de creatie van de presentatie worden gekozen! Wanneer achteraf het formaat wordt gewijzigd, dan kan dit teksten en afbeeldingen (ook logo’s in dia-modellen) vervormen. Bij moderne versies van PowerPoint staat het formaat standaard goed ingesteld.

Om het formaat aan te passen klik je in PowerPoint op het tabblad ‘Ontwerpen’ en vervolgens op ‘Diagrootte’ (zie ook onderstaande afbeelding). afbeelding powerpoint

Het gebruik van Prezi wordt afgeraden.

Welke kleding moet ik aandoen?

Wij maken in onze studio gebruik van dasspeldmicrofoon. Zie ook de afbeelding hieronder. Wij vragen je om rekening te houden bij de keuze voor bepaalde kledingstukken en/of sieraden. Zo kunnen sjaals bijvoorbeeld de microfoon bedekken en kunnen kettingen, oorbellen of armbanden hinderlijk rinkelen. Ook heeft het de voorkeur om geen overhemden met ‘dichte/kleine ruitjes of streepjes’ aan te trekken, aangezien deze op beeld kunnen gaan ‘dansen’ (moiré-effect).

afbeelding Moire1   afbeelding Moire2

Impressie

Bekijk onderstaande impressie om een indruk te krijgen van de webinardienst. De beelden van de studio zijn van de eigen WebinarTV-studio in Amsterdam. De set van de Microsoft Studio is soortgelijk.

Veelgestelde vragen

Scroll naar onder voor onze adresgegevens, PowerPoint- en kledingtips en een impressie van de webinaromgeving.

Contactgegevens

Heb je hulp nodig of wil je nog meer weten? Neem contact met ons op!

 020 787 1315
 info@webinartv.nl
Neem contact met mij op

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.